Su arıtma cihazları artık her evin olmazsa olmazı haline geldi. Su arıtma cihazı, su kaynaklı hastalıklardan uzak kalmanız için talep üzerine temiz ve güvenli içme suyu almanızı sağlar. Ters Osmoz Su Filtrasyon (RO), Ultra Filtrasyon (UF) ve Ultra Violet dezenfeksiyon (UV) gibi farklı su filtreleme prosesleri vardır. Suyun kalitesine göre bir su arıtma sistemi seçmelisiniz. Bir sorun olduğunda servis uzmanlarıyla kolayca iletişime geçebilsek de, bu sistemlerin nasıl çalıştığını bilmek her zaman yardımcı olur.
Bu Yazıda Okuyacaklarınız
Su Arıtma Sistemi Nasıl Çalışır?
Ters Osmoz İşlemi
WaterAEG sistemi basit bir su filtreleme mekanizması içerir. Filtreleme sistemi, su veya diğer çözücülerin yarı geçirgen bir zardan geçişini içerir. Membran, suyu kirleten çözünmüş maddeleri bloke eder. İşlem, iyonlar, böcek ilaçları, mikroorganizmalar ve diğer kimyasallar gibi her türlü kirleticiyi sudan filtreler. Bu filtrasyon işlemi, su arıtmanın en etkili yöntemlerinden biridir. Tuzdan arındırma, deniz suyundan tuzun uzaklaştırılması işlemidir. Pek çok su arıtma tesisi artık suyla ilgili birçok sorunu çözmek için bu Ters Osmoz tekniğini kullanmaya başladı. Bir WaterAEG sisteminde yer alan çeşitli bileşenler vardır. RO sisteminde ayrılmaz bir rol oynayan bileşenlerin işlevleri aşağıdaki gibidir:
1. Ön filtreler
Soğuk su hattı vanasından akan su, Ters Osmoz ön filtrelerinden geçer. Yaygın olarak kullanılan ön filtrelerden bazıları tortu ve karbon filtreleridir. Bu filtreler, membranları hasardan korumak için suda bulunan kiri, klor içeriğini ve diğer tortuları gidermeye yardımcı olur.
2. Ters Osmoz Membranı
RO Membran, sistemin önemli bir bileşenidir. Membran, kirleticilerin sudan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Bu arıtma aşamasından sonra su depolama tankına girer.
3. Depolama Tankı
Adından da anlaşılacağı gibi, bu tank arıtılmış suyu arıttı. Arıtıcıların depolama kapasiteleri farklıdır, bu nedenle nihai kararı vermeden önce kullanımını kontrol etmeniz gerekir.
4. Son Filtreler
Tanktan depolanan su, WaterAEG musluğundan dışarı akmadan son filtrelerden geçer. Aslında bir karbon filtredir. Su arıtma filtresi, içtiğiniz sudaki kötü kokuların giderilmesine yardımcı olur ve aynı zamanda suyun tadını iyileştirir.
5. Tahliye Hattı
Drenaj hattı, kir ve diğer kirleticilerden oluşan atık suyu boşaltmak için kullanılır.
Ultraviyole Dezenfeksiyon
Ultra Violet dezenfeksiyonu genellikle bir UV lambası içerir. UV lambası saf ve güvenli içme suyu sağlar. Bu işlemde kullanılan UV ışığı, UV-C veya antiseptik UV olarak da bilinen yüksek güçlü bir UV’dir. UV-C ışınları patojenleri etkisiz hale getirmek için vücutlarına nüfuz eder. UV ışınları, patojenlerin DNA’sını çoğalamayacakları şekilde değiştirir. Bu ışınlar mikroorganizmaların %99,9’unu öldürme özelliğine sahiptir.
Kimyasal dezenfeksiyondan farklı olarak, zararlı mikroorganizmalar UV ışınlarına karşı herhangi bir bağışıklık mekanizması geliştiremezler. Ön arıtma işlemi, tedavinin etkinliğini en üst düzeye çıkarır. Su, ön arıtma aşamasında tortu filtrelerinden, karbon filtrelerden geçer. Tortu filtreleri alüvyonun giderilmesine yardımcı olurken, karbon filtreler suda bulunan organik safsızlıkların giderilmesine yardımcı olur.
Ultra Filtreleme
Ultra Filtreleme işlemi, suyu yarı geçirgen bir zara karşı zorlamak için hidrostatik basınç kullanır. Bu yarı geçirgen zar, sudaki bakterilerin ve farklı mikroorganizma türlerinin ve kötü kokuların giderilmesine yardımcı olur.
En iyi su arıtma cihazı, farklı türde kirleticilerin giderilmesine ve suyu tüketime uygun hale getirmeye yardımcı olan bir arıtma yöntemleri kombinasyonu kullanır. Ancak, suyunuzdaki safsızlıkları gidermeye yardımcı olan ve onu tüketim için güvenli hale getiren WaterAEG gibi tanınmış bir markanın su arıtma cihazını kullandığınızdan emin olun. Su arıtıcı fiyatları göz atmak için https://wateraeg.com.tr/ buraya tıklayın.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?