Daha önce hiç erkek kediniz olmadıysa, bu kendinize sorduğunuz bir soru olabilir. Dişi kedilerin, yavru kedi yavruları varsa, bebeklerini beslemek için meme uçlarına ihtiyacı vardır. Peki ya erkek kediler? Onların da memeleri var mı?
Bu Yazıda Okuyacaklarınız
Erkek Kedilerin Meme Uçları Vardır
Doğru, tüm erkek kedilerin meme uçları var. Yavrularını beslemek için onlara ihtiyaç duymasalar da, erkek kedilerin çoğu memeliden farklı değildir, çünkü her iki cinsiyette de meme uçları vardır.
Erkek Kedinin Meme Uçları Neye Benziyor?
Erkek kedinin meme uçları küçük yuvarlak çıkıntılardır. O bölgedeki kedinizin derisiyle aynı renkte olacaktır. Yakından bakmadığınız sürece onları fark etmeyebilirsiniz bile. Bazı sahipler, onları ilk gördüklerinde onları bir kene ile karıştırırlar, çünkü onları kedinizi okşarken hissederseniz, daha fazla araştırma yapılmasını gerektirecek kadar yükselmiş hissedebilirler.
Erkek kedilerin meme uçları, hamile olmayan veya hiç yavru kedi yavrusu olmayan bir dişi kedinin meme uçları ile tamamen aynı görünür. Dişi bir kedi hamileyken, vücudu bebekleri için süt üretmeye hazırlanırken meme uçları çok daha büyük olacaktır. Yavrularını sütten kestikten sonra bile meme uçları eskisinden daha büyük kalabilir.
Erkek Kedilerin Kaç Memesi Vardır?
Dişi ve erkek tüm kedilerin 4-10 arasında meme ucu vardır. Bunlar göğüslerinde iki sıra halinde bulunabilir. Normal olan kesin bir sayı yoktur, bu nedenle kedilerinizden birinin diğerinden daha fazla veya daha az meme ucu olduğunu görebilirsiniz.
Çoğu kedide çift sayıda meme bulunur, ancak bu her zaman böyle değildir! Uzun tüylü bir kedide onları asla fark etmeyebilirsiniz çünkü tüm o tüylerin altında çok iyi gizleneceklerdir. Ancak kısa tüylü kedilerde onları görmek daha kolay olabilir.
Erkek Kedilerin Neden Meme Uçları Vardır?
Bu güzel bir soru ve gerçekten de bilimsel bir açıklaması var. Bir kedinin embriyosu, annesinin rahminde gelişirken, erkek ve dişi embriyolar başlangıçta neredeyse tamamen aynı görünürler. Bu, her ikisinin de meme uçlarıyla geliştiği anlamına gelir. Aslında, gelecekte hiçbir amaca hizmet etmeseler de tüm erkek memelilerin meme uçları vardır.
Bunun için bilimsel terim “körelmiş yapı”dır. Embriyonun cinsiyeti belirlenmeden önce meme uçları oluşturulur. Dişi yavrularda meme başı meme bezine bağlanırken erkek kedi yavrularında testosteron varlığı, onların da küçük meme bezlerine sahip olmalarına rağmen asla süt üretmeyecekleri anlamına gelir.
Evrimci biyologlar, bunun, memeliler için genetik “varsayılan” şeyin meme uçlarına sahip olmaları olduğunu açıklar. Kediler de dahil olmak üzere erkek memeliler için meme uçlarına sahip olmanın gerçek bir dezavantajı olmadığından, doğal seçilim erkeklerde meme uçlarını çıkarmaya hiç yanaşmamıştır.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?