Bengal Kedisi Özellikleri Nelerdir, Bakımı Nasıl Yapılır?

Bengal kedisi vahşi bir kediye benzer, ancak insanlarına karşı sevecen ve güvenilir bir kişiliğe sahiptir. Bengallerin benzersiz, canlı renkleri ve desenleri vardır ki, gözünüzün ucuyla dışarı çıkarsanız, bir orman kedisinin evinizi istila ettiğine inanmanıza neden olabilir. Bengaller benzersiz ve vahşi görünümlüdür, bu da onlara bir çeşit mistisizm ve çekicilik verir. Ancak, çok fazla iş yapabilirler, bu nedenle bu özel türe kendinizi adamanız gerekir.

Bu Yazıda Okuyacaklarınız

Bengal Kedilerinin Kişilikleri Nasıldır?

Bengal kedisi kişilikleri büyük ölçüde değişir. En yaygın kişilik, çok aktif ve zeki bir kedinin kişiliğidir. Yaramaz olmayı, her türlü şeye karışmayı severler – ve dikkatli izlenmezlerse bazen yıkıcı olabilirler. Zekaları, erken yaşta bile kolayca eğitilebilir oldukları anlamına gelir. Bengallerin hem insanlarla hem de diğer evcil hayvanlarla özellikle sosyal oldukları bilinmektedir. Bununla birlikte, bu zeka aynı zamanda dikkatinizi çok talep ettikleri anlamına da gelebilir. Bir şey isterlerse, yemek, oyun zamanı ya da dışarı çıkmak isterlerse, size söyleyecekler! Bu nedenle, kedi zenginleştirmesi sağlamak, mutlu ve sağlıklı bir Bengal kedisi için çok önemlidir. Bir Bengal almayı düşünüyorsanız, bir eve getirmeden önce bu cinsin genel mizacını ve ihtiyaçlarını anlamak önemlidir. Oldukça aktif olabilirler ve sıkıldıklarında veya stresli olduklarında genellikle gecenin ortasında gürültü yaparlar. Bengaller ayrıca değişiklikleri iyi tolere etmezler ve bu tür stres faktörlerine tepki olarak tepki verebilirler. Bu cins genellikle nazik olsa da, bazıları daha huysuz olabilir.

Bengal Kedisi Ozellikleri
Bengal Kedisi Ozellikleri

Bengal Kedileri Ne Kadar Büyür?

Bengaller tipik olarak 4,5 ila 8 kg ağırlığındadır ve neredeyse uzun oldukları kadar uzundurlar. Sağlıklı, iyi beslenmiş bir Bengal, içeride tutulursa üç ila dört yıl içinde tam boyuta ulaşabilir. Dışarıda dolaşmalarına izin verilirse, tam boyutlarına hiç ulaşamayabilirler.

Bengal Kedisinin Kökeni Nedir?

Bengal kedilerinin 1920’lerde, bir yerli kedinin Massachusetts’teki Jean S. Mill’in evinde benekli bir siyah kedi yavrusu doğurmasıyla ortaya çıktığına inanılıyor. Bu yavrular olağandışı kabul edildi çünkü tüm yavru kediler leoparınkine benzer aynı işaretlere sahipti. Amatör bir yetiştirici olan Mill’s, kısa süre sonra bu yavru kedileri diğer benekli ırklarla yetiştirmeye başladı. Bu onu Amerika Birleşik Devletleri’nde Bengals yetiştiren ilk insanlardan biri haline getirdi. ABD’de yetiştirilen çoğu Bengals, belirli özellikler için yetiştirilir. Bunlara rozet veya mermer kaplama desenleri dahildir. Bir Bengal kedisinin tipik ömrü 15 yıldır.

Bengal Kedilerini Etkileyen Genel Sağlık Sorunları

Bengal kedilerini etkileyen en yaygın tıbbi sorunlar, genetikleriyle ilgilidir. Bunlar, bağırsakta yiyecekleri parçalamaya ve emmeye yardımcı olan çok önemli enzimlerin üretilmesinden sorumlu olan ekzokrin pankreas ile ilgili sorunları; kardiyomiyopati (kalp kası hastalığı); normal kan pıhtılaşması için gerekli bir enzim olan eritrosit Piruvat Kinaz Eksikliği (PK Eksikliği); ve çeşitli kas distrofisi formları.

Bengalleri etkileyen genetik problemler, özellikle epilepsi gibi nöbetlere neden olan sorunlara yol açabilir; kalp kasının çok kalınlaştığı ve konjestif kalp yetmezliğine yol açtığı hipertrofik kardiyomiyopati (HCM); veya zamanla böbrekleri yok eden renal amiloidoz (RA). RA, sonunda normal böbrek dokusunu ele geçiren amiloidler adı verilen anormal proteinlerin birikmesinden kaynaklanır. Amiloidler vücudun herhangi bir yerinde birikebilir, ancak böbrekleri etkileyenlere “böbrek amiloidleri” denir ve sonunda organı yok ederler.

Bengal ırkının ayrıca, antikorların yanlışlıkla sağlıklı dokuyu hedef alıp zarar verdiği bir bağışıklık sistemi hastalığı olan sistemik lupus eritematozus’a (SLE) yatkın olduğu bilinmektedir ve melanom, melanosit adı verilen pigment içeren hücrelerde başlayan ve diğer organlara yayılabilen kanser.

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir